IN DE MEDIA

2018

2017

2016

2015

2014

video

Foto's

BRAINWASH (2017-2018)

EEUWIG VLEES (2016)

Door Maartje Strijbis

 

Lisa en Janneke

Wie zijn die poppetjes van Matroesjkapop nu eigenlijk?

 
casting.jpg

Lisa Loeb

Lisa Loeb (Amsterdam, 1989) besloot op haar vierde dat ze cabaretier zou worden. Al snel ging zij op zangles, pianoles en toneelles. Op het Vossius Gymnasium deed ze elk jaar mee aan het beruchte Café Chantant en was ze hoofdredacteur van de schoolkrant.

Op de prille leeftijd van vijftien jaar werd Lisa aangenomen op de jong talentopleiding jazz zang van het Conservatorium van Amsterdam. In de zomer van 2012 studeerde zij cum laude af als bachelor of music. Het jurycommentaar was onder andere dat Lisa ‘een echt podiumdier is’, met ‘een grote intensiteit en tekstbesef.’

Na het Conservatorium volgde Lisa de prestigieuze master Theaterzang aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar zij les kreeg van onder andere Saskia Temmink en Jurrian van Dongen.

Naast Matroesjka is Lisa ook als actrice werkzaam. Zo was zij op Oerol te zien in de voorstelling 'Romeo en Julia – naar Romeo en Julia' van Karina Kroft. Haar filmdebuut maakte Lisa in 'Mannenharten 2'. Helaas werd vormde dit debuut meteen ook een confrontatie met de duistere kanten van de showbiz, want zij is uit de film geknipt (gelukkig hebben we de foto’s nog).

In het dagelijks leven is Lisa fervent feminist. Haar favoriete schrijver is Chimamanda Ngozi Adichie en ze is regelmatig te vinden in Disneyland Parijs.

JannekeRinzema©MaartjeStrijbis-Janneke castingportretten-530-bewerkt.jpg

Janneke Rinzema

Janneke Rinzema (Utrecht, 1988) speelde op jonge leeftijd al dwarsfluit en piano. Maar op haar zeventiende ontdekte ze dat ze wilde zingen. Al snel werd ze aangenomen voor de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2012 cum laude afstudeerde als jazz zangeres. Tijdens haar studie volgde zij meerdere vakken aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ook speelde zij in de voorstelling ‘Liedjes van Louis Davids’ in de regie van Ton Offerman.

In 2010 won Janneke het Annie M.G. Schmidtfestival voor haar jazzy bewerking van het nummer ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’. Dit resulteerde in een eigen voorstelling onder regie van Joanne Swaan. In deze voorstelling, getiteld 'Piepers & Jazz', combineerde zij jazz met Nederlandstalige kleinkunst. Samen met Herman in een Bakje Geitenkwark toerde zij hiermee door Nederland.

Sinds 2012 is Janneke verbonden aan het dichterscollectief Poetry Circle Nowhere waarmee zij voorstellingen maakte voor o.a. Noorderzon Festival en Oerol. The Poetry Circle is een groep dichters die poëzie en performance samenbrengt.

Instagram