IN DE MEDIA

2019

Op 31 augustus waren wij LIVE op de radio bij Zomerspijkers aka Spijkers met Koppen met een gloednieuw lied!

Wij zongen mee op ‘Zie Die Leeuwinnen’, de WK single van Claudia de Breij.

Lisa in De Nachtzoen deel 1

Lisa in De Nachtzoen deel 1

Lisa in De Nachtzoen deel 2

Lisa in De Nachtzoen deel 2

Getipt door &C Magazine

Getipt door &C Magazine

Matroesjka bij Café Lazarus

Matroesjka bij Café Lazarus

Janneke in De Nachtzoen deel 1

Janneke in De Nachtzoen deel 1

Janneke in De Nachtzoen deel 2

Janneke in De Nachtzoen deel 2


2018

2017

2016

2015

2014

video

Foto's

BRAINWASH (2018-2019)EEUWIG VLEES (2016)

Door Maartje Strijbis

 

Lisa en Janneke

Wie zijn die poppetjes van Matroesjka nu eigenlijk?

 
Strijdt+Portret+2+%28c%29Anne+van+Zantwijk_Lisa.jpg

Lisa Loeb

Lisa Loeb (Amsterdam, 1989) besloot op haar vierde dat ze cabaretier zou worden. Al snel ging zij op zangles, pianoles en toneelles. Op het Vossius Gymnasium deed ze elk jaar mee aan het beruchte Café Chantant en was ze hoofdredacteur van de schoolkrant.

Op de prille leeftijd van vijftien jaar werd Lisa aangenomen op de jong talentopleiding jazz zang van het Conservatorium van Amsterdam. In de zomer van 2012 studeerde zij cum laude af als bachelor of music. Het jurycommentaar was onder andere dat Lisa ‘een echt podiumdier is’, met ‘een grote intensiteit en tekstbesef.’

Na het Conservatorium volgde Lisa de prestigieuze master Theaterzang aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar zij les kreeg van onder andere Saskia Temmink en Jurrian van Dongen.

Naast Matroesjka is Lisa ook als actrice werkzaam. Zo was zij op Oerol te zien in de voorstelling 'Romeo en Julia – naar Romeo en Julia' van Karina Kroft. Haar filmdebuut maakte Lisa in 'Mannenharten 2'. Helaas werd vormde dit debuut meteen ook een confrontatie met de duistere kanten van de showbiz, want zij is uit de film geknipt (gelukkig hebben we de foto’s nog).

In het dagelijks leven is Lisa fervent feminist. Haar favoriete schrijver is Chimamanda Ngozi Adichie en ze is regelmatig te vinden in Disneyland Parijs.

Strijdt+portret+1+%28c%29+Anne+van+Zantwijk.jpg

Janneke Rinzema

Janneke Rinzema (Utrecht, 1988) ontdekte de muziek op jonge leeftijd. Helaas bestond haar kennismaking uit het bespelen van de blok- en dwarsfluit, waardoor de kans dat ze later professioneel muzikant zou worden erg klein werd. Totdat ze ontdekte dat ze kon zingen. Haar ouders beweren tot op de dag van vandaag dat haar geschiedenis met De Fluit de basis heeft gelegd voor al wat er tegenwoordig op het podium gebeurt, Janneke zelf twijfelt daar nog over. Hoe het ook zij, Janneke werd op negentienjarige leeftijd aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam waar zij Zang Jazz studeerde (en Lisa ontmoette).

Tijdens haar opleiding aan het Conservatorium maakte Janneke haar eerste solovoorstelling, getiteld ‘Piepers en Jazz’. Hierin combineerde ze jazz met Nederlandstalige teksten en tourde ze door het land met de mannen van Herman in een bakje Geitenkwark. Sinds die tijd besloot ze zang definitief met theater te mengen, wat resulteerde in de unieke kunstvorm cabaret. 

Naast optreden met Matroesjka speelt en schrijft Janneke mee aan tv-shows als Dit Was Het Nieuws, Sanne Wallis De Show en Spijkers met Koppen. Ook vindt ze het leuk om motor te rijden, concerten te bezoeken, naar moeilijke landen te reizen en niet al te ingewikkelde poëzie te lezen. In 2018 trok ze zes weken door Libanon om daar de kracht van humor te onderzoeken met lokale comedians en cabaretiers. 


Instagram